Nieuws

Activa Klassen

Activa Klassen – Het Begrijpen van de Activa waarin Jij Handelt

 

Activa is eigenlijk hetgeen waar het allemaal om draait in het handelen. Ze zijn de onderliggende effecten die handelaren kopen. Deze komen in vier verschillende klassen: valutaparen, grondstoffen, aandelen en indexen.

 

Eén van de significante voordelen van binaire opties is dat binaire handelaren niet zijn gebonden aan één specifieke activa klasse, dit in tegenstelling tot andere financiële instrumenten. Wanneer je ene binaire optie wilt kopen kun je kiezen uit alle vier de klassen. Terwijl je bij andere handelsplatformen, zoals Forex, alleen maar kunt kiezen uit valutaparen.

 

Voordat je de transactie bevestigd moet je eerst bekend zijn met de activa klasse die jij hebt geselecteerd. En dat is de reden dat we deze pagina voor jou hebben gemaakt.

 

Valutaparen

Valuta’s zijn de meest liquide markt op deze planeet. Elke dag wordt er voor 4 triljoen aan dollars verhandeld op de wereldmarkten. Valuta’s worden verhandeld in paren. Dus zo wordt de Euro en de U.S. Dollar weergegeven als EUR/USD. De manier waarop een valutapaar werkt is door het resultaat van de ene valuta af te zetten tegen de andere valuta. De eerste valuta staat bekend als de “base” valuta en de valuta die daar achter komt staat bekend als de “quote” valuta. In het bovenstaande voorbeeld is de Euro de belangrijke. Wanneer er namelijk beweging is in de prijs dan wordt de prijs van Euro weergegeven tegenover die van de U.S. Dollar. Wanneer de figuur dus (bijvoorbeeld 1.30) aangeeft betekent dit hoeveel het kost om de quote valuta te kopen. Dus wil je 1 hoeveelheid van de base valuta kopen dan kost het je in dit geval €1.30.

 

Grondstoffen

Grondstoffen zijn materialen zoals goud, olie en graan. Deze worden verhandeld op de dagelijkse grondstoffenmarkt. Een belangrijke functie van alle grondstoffen is dat ze in te wisselen moeten zijn tussen fabrikanten, anders kan het niet verhandeld worden. Dit betekent dan ook dat het hetzelfde standaard moet hebben ondanks de plaats van herkomst. Anders gezegd betekent dit dat een ons goud of een vat olie hetzelfde moet zijn, waar je het ook maar van koopt. De basis standaard die een grondstof moet bereiken wordt de basis grade genoemd. Grondstoffen worden gekocht en verkocht als future contracten, en de beurzen waar ze worden uitgewisseld zijn verantwoordelijk om deze basis grade voor elke grondstof te beslissen. Grondstoffen zijn enorm belangrijk aangezien de ruwe materialen zijn, die fabrikanten nodig hebben om producten te maken en die vervolgens te verschepen. Ook staan ze dicht in verband met de rijkdom van de landen die ze produceren. Dit heft ook een sterk effect op de waarde van alle andere activa klassen.

 

Aandelen

Aandelen hebben de reputatie dat ze vooral aantrekkelijke effecten bieden. Dit omdat ze hebben laten zien dat ze beter presteren, op de lange termijn, dan de andere klassen. Aandelen zijn een financieel instrument die investeerders in staat stelt om aandelen te kopen van een specifiek bedrijf. Deze aandelen staan gelijk aan een stukje van de activa van het bedrijf en de verdiensten. Er zijn twee verschillen soorten aandelen die worden verhandeld op de wereldaandelenmarkten. Dit zijn common (gewone) en preferred (geprefereerde) aandelen. Het verschil tussen die twee is dat geprefereerde aandeelhouders meer recht hebben op de activa en verdiensten van het bedrijf, dan gewone aandeelhouders hebben. Geprefereerde aandeelhouders ontvangen ook dividend voor de gewone aandeelhouders en in geval van liquidatie worden hun als eerste uitbetaald. Investeringsportfolio’s zijn voornamelijk opgebouwd uit aandelen. Ze zijn daarnaast ook heel erg aantrekkelijk voor binaire handelaren aangezien ze zichzelf goed lenen voor het gebruik van fundamentele analyses.

 

Indexen

Index

Indexen zijn meestal de activa die moeilijk is te begrijpen, voor beginners. Maar ze zijn niet zo moeilijk te begrijpen als ze op eerste gezicht lijken. Een index is eigenlijk een statistisch gemiddelde van een hele, of een stuk, van individuele activa die deel uitmaken van een bepaalde markt. Ze werken als een fantasie portfolio van effecten voor een bepaald land of regio. En elke index heeft haar eigen methode om de resultaten te berekenen tot één enkele waarde. Deze waarde is gebaseerd op de manier waarop geaggregeerde prestaties van alle activa (aandelen en obligaties) samen presteren in de index in relatie met een bepaalde basiswaarde. Technisch gezien is het niet mogelijk om een index te kopen aangezien het gewoon de gemiddelde prestaties zijn van andere effecten. Toch wordt de data gebruikt om derivaten instrumenten te maken die worden verkocht door beleggingsfondsen en exchange-traded fondsen (ETF). The Standard Poor’s 500 en MSCI Emerging Markets Index zijn twee van de meest bekende en verhandelde indexen.