Nieuws

Binaire Opties en Bitcoins

bitcoins

Er is momenteel veel om te doen – bitcoins. Niet alleen computerfreaks en de jongere internetgebruiker investeert in deze nieuwe internet-valuta maar ook prominente investeerders, zoals bijvoorbeeld de Winklevoss tweeling (Facebook medeoprichters) die er vast van overtuigd zijn dat bitcoins hèt nieuwe betaalmiddel van de 21e eeuw zal worden. Deze mening kan men natuurlijk wel of niet delen…maar vast staat wel dat bitcoins juist op grond van de mogelijke zeer hevige schommelingen van  geldende koersen een interessant beleggingsinstrument kan zijn.

Maar wat zijn bitcoins nu eigenlijk en hoe kan men er geldt mee verdienen, het liefst onafhankelijk van de richting waarin de waarde van deze virtuele valuta zich op de lange termijn ontwikkelt…? Bitcoins zijn een virtuele vorm van geld, gecreëerd via  een netwerk van computers. Daarbij verbindt deze nieuwe valuta meerdere factoren, die door veel beleggers op zoek naar zekerheid zeer op waarde worden geschat. Voor de een zijn bitcoins te beschouwen als contant geld, omdat het bij veel winkels al een geaccepteerd betaalmiddel is, voor anderen betekent het een mogelijkheid om probleemloos internationale overschrijvingen te doen. Daarbij komt nog dat dit virtuele geld absoluut fraudebestendig is en onafhankelijk van willekeurig welke centrale- of particuliere bank en het biedt een grote mate van anonimiteit.

Het belangrijkste doel van de uitvinder van de bitcoins, Satoshi Nakamoto, bij de ontwikkeling van deze valuta, bestond eruit om een betaalmiddel te scheppen dat niet zomaar willekeurig door centrale banken of andere economische invloeden zou kunnen ontwaarden. Diegene die in deze valuta zijn geïnteresseerd zijn overduidelijk, juist in deze financieel instabiele tijden, van dit punt van het concept gecharmeerd. Maar bitcoins zijn daarentegen wel extreem gevoelig voor schommelingen en in geen geval iets voor beleggers met zwakke zenuwen. Tenslotte viel deze valuta op door zeer grote koerssprongen, maar  juist hierdoor kunnen er kansen ontstaan voor mensen die graag eens willen gokken… of geloven in de gevolgen van dit experiment op de lange duur. Nog maar een jaar geleden waren bitcoins maar krap  5,- dollar waard, in april 2013 noteerde de waarde van een bitcoin ruim 266,- dollar, waarna deze weer terugviel naar 100,- dollar.

Anyoption is tot op heden de enige aanbieder van binaire opties, die de handel in bitcoins mogelijk maakt. Leest u meer over Anyoption in onze grote brokervergelijking.