Nieuws

Binaire Opties Types

Binary option types

Er zijn verschillende soorten types beschikbaar bij het handelen in binaire opties. Maar ook al zijn er verschillende soorten handelstypes, de prijsbeweging van de activa is nog steeds de beslissende factor. Dit beslist of de handelaar de juiste voorspelling heeft gedaan en geld heeft verdiend of verloren. Verschillende handelstypes bieden verschillende verkooppunten die kunnen worden gebruikt om het risico te verlagen en tegelijkertijd de winst te vergroten.

 

Op/Neer Transacties (Up/Down)

U/down Opties

 

Het meest beschouwde basistype is de Op/Neer Transactie (Trade). Dit type wordt ook wel vermeld als Hoog/Laag, Boven/Beneden of Over/Onder. Binnen een Up/Down Trade heeft de handelaar twee voorspellende opties. Het ene zal zijn dat de waarde van de activa, aan het einde van de looptijd, boven de uitoefenprijs zal zijn. De andere zal zijn dat de waarde van de activa, aan het einde van de looptijd, onder de uitoefenprijs zal zijn. Voorspellingen met een toename hete Call opties en voorspellingen met een afname Put opties.
Met sommige handelstypes geven specifieke activa meer kans om winst. Maar elke onderliggende activa is een goede keuze bij het gebruik van de Up/Down Trade. De geselecteerde prijs, van de activa, moet alleen in beweging zijn. Hopelijk beweegt het in de voorspelde richting en eindigt het, na de looptijd, boven of onder de uitoefenprijs. De Up/Down Trades worden vaak gebruikt in combinatie met Hedging (dekking) strategieën. Bij Hedging worden zowel put als call opties gekocht zodat er bij beide winst uitkomt.

 

Eén klik / Geen Klik Transacties (One Touch / No Touch)

One touch OptiesOne touch (één klik) trades heeft een relatie met de activa. De activa moet een bepaald punt, het voorspelde punt, “aanraken” (touch) voordat de looptijd om is. De transactie begint als de uitoefenprijs en de touch prijs al bekend zijn. Vanaf daar zal de handelaar moeten voorspellen of de prijs van de activa omhoog of omlaag gaat en het aangewezen punt aanraakt. Wanneer dit punt wordt aangeraakt, tijdens de looptijd, wordt de transactie meteen gesloten en heeft de handelaar winst gemaakt.

Hierop is een variatie en dat is de no touch (geen klik/niet aanraken). Hier zijn de uitoefenprijs en de touch prijs ook al bekend. Het verschil is dat de prijs van de activa niet het aangewezen punt aanraakt. No touch trades kunnen niet eerder worden beëindigd omdat de gehele looptijd moet worden doorlopen om vast te kunnen stellen of de prijs, het aangewezen punt, wel of niet heeft aangeraakt.
One touch trades werkt het beste met binaire opties activa die in beweging zijn. Aandelen en valuta paren werken goed bij One Touch trades. No Touch trades werkt het beste wanneer meer stabiele activa’s, zoals grondstoffen, wordt gekozen. Touch en No Touch worden vaak gebruikt in combinatie met Bullish (hoog/stijgend) en Bearish (laag/dalend) strategieën. Bullish marktomstandigheden geven actieve handelsomstandigheden aan een Bearish markt de neiging heeft om traag te zijn maar wel actief is en daarbij valt op dat de prijzen dalen. Dit zijn sterke indicatoren en kunnen het maken van nauwkeurige voorspellingen gemakkelijker maken.

 

Grenzen en Gebieden Transacties (Boundary en Range trades)

boundary Opties

Deze types lijken op die van no touch trades maar met de uitzondering dat er twee onderliggende prijspunten zijn om te overwegen. Bij boundary of range trades moet de activa binnen bepaalde grenzen of een bepaald gebied blijven, tijdens de looptijd, zodat de handelaar, in binaire opties, er winst op maakt. Bij het gebruik van deze handelstypes zijn stabiele activa, met weinig beweging, de beste optie.
De Boundary strategie is uiteraard een perfecte methode om te gebruiken bij deze handelstypes. Met deze strategie kunnen gemiddelde grenzen worden vastgesteld waarbinnen de prijs van de activa meestal beweegt. Wetend wat de activa meestal doet is voordelig. Het is niet alleen bij dit type, handelen in binaire opties, voordelig maar ook bij andere handelstypes. Onderzoeken en analyses zijn nodig om de gewone grenzen vast te stellen van elke onderliggende activa.

 

Extra Trade Functies

Veel binaire opties brokers bieden nu verschillende nieuwe functies aan om de winst te vergroten. Neem Winst of verkoop (Take Profit or sell) is er hier één van. Deze functie biedt handelaren de kans om een transactie vroegtijdig te sluiten als ze dat willen. Dit gebeurt natuurlijk alleen wanneer de waarde van de activa in de voorspelde richting beweegt. Door het eerder stoppen zal de handelaar niet de volledige winst krijgen wanneer hij gewacht zou hebben tot de looptijd voorbij zou zijn. Maar deze functie kan wel worden gebruikt om een bepaalde hoeveelheid winst vast te zetten en het voorkomen van totaal verlies wanneer de koers van de activa in de niet voorspelde richting beweegt.

Roll Over (omrollen) is een even aantrekkelijke optie. Een Roll Over geeft de handelaar de mogelijkheid om de looptijd te verlengen wanneer blijkt dat de transacties niet zal eindigen in het voordeel van hem of haar. Om gebruik te maken van de roll over functie moet er een premie worden betaald. Eindigt de binaire optie transactie dan in voordeel dan is deze premie niet belangrijk. Maar wanneer de transactie eindigt in verlies dan is zowel de premie als het geïnvesteerde bedrag verloren.
Elk van deze binaire opties handelstypes zijn beschikbaar voor alle handelaren. Extra functies zoals Take Profit en Roll Over zijn alleen beschikbaar voor de handelaren die bij een broker zitten die ze aanbied. Handelstypes bij andere brokers worden misschien anders genoemd. Maar zelfs iedere beginnende handelaar zal snel een basis handelstype kunnen bepalen en gebruik maken van de specifieke voordelen die het aanbied en daarbij gekoppeld aan de huidige marktomstandigheden.