Nieuws

CySec Reglement

Cysec Regulation

 

CySec Regeling die ook wel Cyprus Securities and Exchange Commissie is een welbekende financiële reglementen instelling. Cyprus kreeg haar erkenning en werd in een lidstaat van de Europese Unie in het jaar 2004. Ook werd Cyprus lid van de Europese MiFID regelaar wat Cyprus de toegang gaf tot de Europese markt. CySEC heeft vele overzeese organisaties overgehaald om te registreren en te genieten van de voordelen die het regelgevende programma geeft. Veel overzeese forex brokers hebben hun vergunning makkelijk verkregen door de CySEC zonder dat ze zelfs aan de vele strenge eisen voldeden. Ze hoeven niet te voldoen aan de regelgevende principes maar worden wel gekwalificeerd in MiFID. Door kwalificatie worden organisaties gecertificeerd waardoor ze kunnen functioneren binnen de Europese lidstaten.

CySEC beheert elke transactie op de deviezenmarkten. Daarbij hebben ze alle verantwoordelijkheden zoals:

 1. Het volgen van elke activiteit en operatie in de aandelenmarkt en de deviezenmarkt.
 2. Het inspecteren van bedrijven die handelen in de aandelenmarkt.
  Beleggingsfondsen, brokers en andere investeerders moeten worden onderzocht.
 3. Het nemen van de verantwoordelijkheid om alle informatie te verzamelen voor de legale bedrijven. Ze bieden informatie aan voor legale vormen en leveren hiervoor ook schriftelijke bepalingen.
 4. Het verlenen van licenties aan beleggingsadviseurs, brokers, brokerbedrijven en andere investeringsbedrijven.
 5. Het snel intrekken van een actieve vergunning en het bepalen van de wet en regelgeving in de Cyprus Securities and Exchange Commissie.
 6. Het geven van boetes en administratieve eisen aan beleggingsfondsen, consultanten en brokers. Ook legt het administratieve regels op aan natuurlijke personen en andere individuen die vallen onder de Aandelenmarkt Wetgeving.

CySEC werd lid door het in artikel 5 in het jaar 2001 ingestelde Cyprus Securities and Exchange Commissie Wet. Het functioneert als een gouvermentele organisatie die de EU heeft geadopteerd in het jaar 2004. Het regelgevingkader werd aangepast en het werd beschouwd als een belastingparadijs. In de jaren 2007 en 2010 is de wetgeving aangepast. De Cyprus werd geüpdate met juridische normen en voorwaarden. Deze werden in overeenstemming gebracht met de aanbevelingen van de EU.

CySEC wordt beheerd door 5 bestuursleden waaronder de Voorzitter, Vicevoorzitter en 3 andere leden. CySEC heeft de volgende verantwoordelijkheden:

 1. Het beheren en controleren van de aandelenmarkten en toezicht houden op elke transactie.
 2. Het geven van vergunningen aan beleggingsadviseurs en andere beleggingsfondsen.
 3. Het regelt de transacties van de bedrijven die vallen onder de Cyprus AandelenMarkt.