Nieuws

Deel 5: De U.S. Dollar

Handelen met USD in Opties

Handleiding Voor Beginners

Fundamentele Analyses: Wat Elke Nieuwe Handelaar Moet Weten

Deel 5: De U.S. Dollar

De U.S. Dollar is de meest verhandeld valuta van de wereld. Dit is omdat het de werelds reserve valuta is en tevens de basis of het citaat in alle grote valutaparen. In andere woorden als je in forex handelt, of als alternatief handelt in binaire opties in valutaparen dan zal de USD grotendeels je dag bepalen. Het is zelfs zo dat alles waarin gehandeld wordt de groene kant (echter tangentieel) aanraakt. Olie is gewaardeerd in USD, goud heeft een omgekeerde correlatie met USD en de meest belangrijke aandelen en indexen in de wereld zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Als je nieuw bent in de binaire handel (of elk type van soortgelijke handel) dan is de U.S. dollar je eerste punt van vertrek wat betreft je onderzoek.

Een hele nuttige tip, die niet veel sites lijken te delen met hun lezers, is de U.S. Dollar Index. Dit is een goed bewaard geheim dat toegankelijk voor iedereen is om te profiteren. In plaats van het volgen van de USD apart, tegenover de andere belangrijke valuta, kan de U.S. Dollar Index worden gebruikt als een instrument door handelaren die op elk moment de sterkte van de U.S. wil bepalen. De manier waarop het werkt is dat de U.S. Dollar een waarde krijgt toegekend wegens zijn sterkte ten opzichte van een mandje van verschillende valuta. Hoewel het niet een accurate handels afgewogen lezing is wordt het toch gezien als een belangrijke indicator en is het waard om het toe te voegen aan jouw arsenaal als handelaar. Het is raadzaam om de U.S. Dollar Index te gebruiken als een bevestiging of weerlegging van de handelssignalen die je andere indicatoren aangeven. Gebruik de U.S. Dollar Index als een checkbox wanneer je transacties plaatst die de U.S. Dollar betrekken, om er zeker van te zijn dat zoveel mogelijke indicatoren je in de juiste richting sturen.

De meest bekende relaties op de markten is die van de U.S. dollar en goud. De U.S. dollar is omgekeerd gecorreleerd met goud. Dit betekent dat wanneer goud stijgt de USD daalt en visa versa. Deze historische relatie staat niet vast en kan uit synchronisatie vallen van tijd tot tijd. Maar het is algemeen geldt dat als de één de stijgt het dan ook betekent dat de andere daalt. De reden voor deze relatie, en inderdaad gaat het soms niet op, is omdat de USD en goud als veilige havens worden gezien door beleggers. De centrale positie van de USD op de globale valutamarkten betekent dat wanneer enige vorm van instabiliteit zich laat zien dat de beleggers naar de USD toestromen, welke universeel erkent en geaccepteerd wordt. Op dezelfde manier wordt Goud gezien als bescherming tegen financiële instabiliteit maar het wordt ook gebruikt als dekking tegen inflatie. Dus in tijden van crisis zullen de beleggers naar het goud toestromen. De dynamiek van elke specifieke crisis zal bepalen welke van deze twee concurrerende activa’s wint en de aandacht van het kapitaal van de mensen krijgt. En als er één wint dan verliest de andere.

 

Een nuttig valutapaar om the onthouden, wanneer je handelt op deze relatie tussen goud en de USD, is de USD/CHF. Doordat 25% van de Zwitserse frank wordt gedekt door goud heeft de valuta een positieve correlatie met goud. USD/CHF is een perfect paar voor handelaren die willen profiteren van deze relatie en vooral voor de binaire handelaren die kunnen profiteren van zowel stijging als daling.

Zoals vermeld in een eerdere post, is het belangrijk om deze relaties niet als lineair the beschouwen, ze zijn meer verspreid dan dit en de subtiliteit van een handelaar moet genoeg zijn om te zien hoe een complex samenspel van relaties een bepaalde invloed kan hebben op de markt. Dit is ook de reden waarom je nooit genoeg onderzoek kan doen. Je kunt nooit alles weten maar je moet constant meer te weten komen. Hoe meer je weet, hoe meer connecties je kunt tekenen (zien) en hoe inzichtelijker je transacties zullen zijn. Dit is de reden waarom fundamentele analyses zo belangrijk zijn.