Nieuws

Een andere interessante oplossing om de EMIR rapportage verplichting the vervullen

EMIR 2 CySec

Keer op keer hebben we meegedeeld dat de lancering van de nieuwe regels van de European Market Infrastructure Regulation (EMIR) steeds dichter bij komt. Het duurt eigenlijk nog maar tien dagen totdat het van kracht zal zijn. Dit betekent dat alle Europese bedrijven, die te maken hebben met derivaten, snel toegang zullen moeten krijgen voor afgepaste oplossingen om met de juiste instrumenten te kunnen rapporteren. We hebben al eerder gepraat over zo’n oplossing, namelijk de MAP S.Platis ERS. Vandaag zullen we kijken naar een andere interessante zaak en rapporteer instrument. Dit instrument is beschikbaar nadat de twee bedrijven, software bedrijf Traiana en (op Cyprus gelegen) Confisio Managed Services Ltd., een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Dit partnerschap na een andere ontwikkeling wat een paar dagen geleden is gepubliceerd, en precies op 24 januari 2014, toen Traina heeft vermeld dat ze de bedoeling hebben om hun Harmony TR Platform te openen voor vier transactieregisters voor de deadline van de EMIR op 12 februari.

Traina’s Harmony TR Connect stroomlijnt het proces van het rapporteren van de derivaten die worden verhandeld op de beurs en dit vervolgens in de transactieregisters te vermelden om te voldoen aan de verplichting van de EMIR. Het biedt één punt van connectie voor het vermelden van handelsposten van OTC en ETD. Het systeem zal als eerste FX, ETD en billijke derivaten ondersteunen en vervolgens zullen andere worden toegevoegd. Het biedt zelf rapporteer oplossingen voor zowel de koper als verkoper, tijdens elke transactie. Zo kunnen ze zelf bepalen in welk transactieregister ze hun individuele transacties vermelden. Hierdoor kan de data accuraat worden vermeld en wordt er volledig voldaan aan de verplichting van de EMIR om elke transactie te rapporteren, als bedrijven dit systeem zullen gaan gebruiken.

Andy Coyne, CEO van Traiana, heeft laten weten, tijdens Traina’s connectie met de ESMA goedgekeurde transactieregisters, dat: “Traiana deelnemers helpt in de financiële markt om te voldoen aan de verplichtingen van regelgeving in heel de wereld. Daarbij zullen we in Europa in staat zijn op standaard en consistente rapportage kunnen leveren aan onze klanten die actief zijn in de globale derivatenmarkt, ongeacht welk transactieregister hun gebruiken.”

Door de samenwerking van Traina, wat een bekende en lang bestaande leverancier is voor procesoplossingen bij handelen, met Confisio Managed Services, een leverancier van klantspecifieke veiligheidsoplossingen in de financiële wereld, kunnen Confisio’s klanten op tijd klaar zijn om te voldoen aan de verplichtingen van rapportage in het EMIR.

De gedelegeerde rapportage infrastructuur is het resultaat van de samenwerking van de twee bedrijven. Het zal de klanten helpen om hun transactieregisters bij te houden tijdens het handelen. Vooral omdat de oplossing is gericht op het automatisch registreren van de transacties zodat de verplichting van rapportage in de EMIR wordt nageleefd.

Pratend over deze interessante samenwerking zei Christodoulos Papadopoulos, CEO van Confisio: “Traiana geeft ons de mogelijkheid om te voldoen aan de verplichtingen van de EMIR door ons sterke mogelijkheden te geven en ook een zakelijke fundering.” Terwijl Roy Saadon, medeoprichter van Traiane, snel toevoegde dat: “[Onze] samenwerking met Confisio op Cyprus onze strategie weerspiegeld om meer klanten in Europa te helpen om te voldoen aan hun verplichtingen. Confisio levert een indrukwekkende en efficiënte oplossing voor de deelnemers in de markt om te voldoen aan hun rapportage verplichtingen, gegeven door de EMIR. We zijn blij om met hun samen te werken.”