Nieuws

Handleiding Voor Beginners – Deel 1

Handelen Binaire Opties

Fundamentele Analyses: Wat Elke Nieuwe Handelaar Moet Weten

Deel 1: Fundamentele Analyses: Een Introductie

Er is al veel geschreven over fundamentele analyses en hoe het, bij binaire opties, het meest indringende instrument kan zijn met het analyseren van de markten. Breed gesproken is de fundamentele analyses een studie naar de externe factoren invloed hebben op de waarde van de onderliggende activa. Dus voor een handelaar die de voorkeur geeft aan valutaparen zoals EUR/USD, of een grondstof zoals goud (onthoud wel dat bij het handelen in binaire opties het mogelijk is om te handelen in de vier activa klassen inclusief valuta, grondstoffen, aandelen en indexen), is het belangrijk om alle factoren te kennen van deze activa om ervoor te zorgen dat je transacties winstgevend zullen zijn.

De factoren die door fundamentele analisten wordt uitgevoerd is geopolitiek nieuws zoals conflicten, verkiezingen, natuurrampen, maar ook kwartaalgroei rapporten (zowel die van individuele bedrijven als landen). Ook letten ze op tal van andere economische indicaties zoals werkgelegenheid, industriële productie, detailhandel, rentewijzigingen en nog veel meer.

Gebeurtenis handelaren zijn mensen die handelen naar aanleiding van zulke economische data, wachtend tot de data uitkomt en dan meegaan met de marktbeweging die ontstaat om te profiteren van de eventuele trends die op de gebeurtenis volgen. Hetzelfde kan worden gedaan wanneer wereldnieuws, met een grote impact, die zowel positief als negatief effect kan hebben op een onderliggende activa. Deze “gebeurtenissen” worden vaak aangegeven in handel tutorials die je proberen te laten zien hoe de vrijgave van data of een nieuwsbericht de waarde van activa’s het meest kunnen sturen.

Maar één aspect van deze relaties, die bijna geen aandacht krijgt, is het feit dat de relatie tussen fundamentele en de markten die ze beïnvloeden niet lineair zijn, door de verbeelding. Veel introductie handleidingen leiden je om je te laten geloven dat fundamentele A ervoor zorgt dat onderliggende activa B een bepaalde reactie vertoont. Dit is niet echt zo. De manier waarop de markten reageren is complexer dan dit. Vooral in onze globale leeftijd waar het Internet ervoor zorgt dat elk nieuw stuk informatie gelijk bereikbaar is voor iedereen. Dit ondanks hun geografische locatie.

Vanwege dit is het extreem handig om een paar fundamentele waarheden te weten over hoe fundamentele werken. Wanneer je deze relaties in je hoofd hebt kun je veel efficiënter reageren op veranderingen in de markt omdat je snapt hoe de rudimentaire relaties tussen activa’s, en de economische blokken die ze beïnvloeden en visa versa, werken.

Deze handleiding is ontwikkeld met dit in het achterhoofd; om je de broodnodige kennis over de globale markten te geven, waarvan wij denken dat die goed van pas kunnen zijn bij het handelen. Of je nu een nieuwkomer in forex of binaire opties bent, de relaties zijn hetzelfde en het handelsspel kan alleen worden versterkt om een paar van deze relaties aan boord te nemen.

Dus zonder verder oponthoud, lees de volgende delen van deze handleiding en inzicht van de complexe dynamiek die invloed hebben op de activa die jij verhandeld.