Nieuws

Handleiding Voor Beginners – Deel 3

anyoption or 24Option?

Fundamentele Analyses: Wat Elke Nieuwe Handelaar Moet Weten

Deel 3: Het Begrijpen van Groei

Zelfs de groenste handelaren kunnen niet helpen maar erkennen dat de twee meest belangrijke valenties, op de wereldmarkten, groei of het gebrek aan groei zijn, wat ook wel een economische vertraging wordt genoemd. Deze dynamiek is verantwoordelijk voor de overweldigende hoeveelheid activiteit op de wereldmarkten maar dragen ook bij aan de manier waarop de welvaart van een land positief of negatief wordt beïnvloed.

Elke reactie heeft een reactie en de markten verschillen daar niet in. Wanneer de ervaring van een belangrijk land of economisch blok groeit, zorgt dit voor inflatie. Dit leidt tot hogere prijzen voor consumenten, hogere prijzen voor grondstoffen om producten te maken en te distribueren maar ook voor een verhoging van de rente.

Het feit dat dit een cyclus is wordt duidelijk wanneer je erkend dat een hogere rente de inflatie onderdrukt en uiteindelijke groei vertraagd. Het is een voorlopige balans die overheden proberen te bereiken maar het is constant in beweging omdat, economisch gesproken, geen enkel land een eiland is, alle landen zijn verbonden door de globale financiële markten. Vandaag de dag maakt het Internet deze relatie nog uitgesprokener aangezien het onmiddellijk de vier hoeken van de wereld verbindt.

Een belangrijk onderdeel, dat de economische groei van alle landen verbind, is vraag en aanbod op de globale grondstoffenmarkt. Voor binaire handelaren zijn grondstof prijzen een belangrijk leidende indicator. Het volgen van alle relevante grondstoffen, en het vaststellen van de invloed op de activa waarin jij handelt, moet een vast onderdeel van je handelsdag zijn. Wat er gebeurd op de globale grondstoffenmarkt kan worden gebruikt om te bepalen wat voor type transacties je gaat plaatsen.

Een traditionele uitleg over hoe dit kan werken is dat bij een economische vertraging minder vraag is naar bepaalde grondstoffen zoals olie. Dit leidt weer tot deflatie wat weer leidt tot een daling in de waarde van aandelen. Binaire handelaren hebben een gezegde: bulls zijn goed, bears zijn goed en varkens vliegen. Dit is omdat binaire handelaren zich geen zorgen maken over de prijsbewegingen van een onderliggende activa. Ze profiteren net zo veel van een economische daling als aan bull markten aangezien ze alleen maar speculeren op de richting die een bepaalde activa op zal gaan en geen bezit nemen en hebben geïnvesteerd in (alleen) een waardestijging. Dus een inzinking is grondstofprijzen kan worden beschouwd als een leidende indicator voor een dreigende daling in bepaalde aandelen, vooral degene van de bedrijven die verbonden zijn met mijnen, raffinage en transport van zulke grondstoffen.

Het beeld is enigszins vertroebeld door de prevalentie van kwantitatieve versoepeling sinds de laatste financiële crisis. Dit doordat centrale banken (vooral de U.S. en Japan) geprobeerd hebben om hun verslechterde economieën te verbeteren met kunstmatige injecties liquide middelen op maandelijkse basis (maak hier nu geen probleem van. Kwantitatieve versoepeling heeft meer nodig dan alleen een post over zichzelf, het heeft een heel boek nodig!). Maar het blijft een feit dat grondstofprijzen een accurate voorbode is van wat gaat komen in andere markten, en dit zal zo blijven zolang energie en materialen essentieel zijn in het maken van nieuwe producten.