Nieuws

Inflatie en Deflatie voor Dummies

Index

Inflatie en deflatie zijn algemene verkeerd begrepen concepten die eigenlijk niet zo heel moeilijk zijn om te begrijpen. Ze zijn erg belangrijke factoren in de ontwikkeling van economisch beleid en zijn vitaal voor handelaren; zowel inflatie als deflatie hebben enorme knock-on effecten die doordragen in alle effecten die dagelijks worden verhandeld. Daarom is het essentieel belangrijk om te weten hoe ze werken. En dit geldt zelfs nog meer voor de handel in binaire opties. Binaire opties zijn kortere termijn investeringen dan alle andere investeringsmogelijkheden. Daarom is het belangrijk, voor binaire handelaren, om de economische ligging van het land te kennen want het juiste woord van de juiste bankier kan er namelijk voor zorgen dat jouw activa gaat bewegen. Voordat je daarin gaat handelen, moet je waarschijnlijk wel weten waarover ze praten.

Oké, laten we het nu makkelijk en simpel maken. Inflatie treedt op wanneer er meer geld en beschikbare krediet is, dan goederen en diensten, in een specifieke economie. Deflatie treedt juist op wanneer er minder geld in omloop is dan de beschikbare goederen en diensten. Zoals je al kunt zien is er niet een per se goed of fout, ondanks dat ze elkaars tegenstelling zijn. Beide betekent het slechte tijden voor de rijkdommen van een land en haar volk. Wenselijk, is juist een positie hier tussenin. Monetair beleid is zo ingesteld dat ze dit punt willen bereiken en de meeste centrale banken proberen de inflatie tussen de 2-3% te houden.

Wanneer er inflatie optreedt, binnen een economie, dan gaan de prijzen van goederen en diensten omhoog. Wanneer dit plaats vindt kunnen bedrijven er van profiteren door de winstmarge toeneemt, maar dit effect is van korte duur doordat de koopkracht van de klanten omlaag gaat en de kosten om te lenen omhoog gaan. Ook de valuta van de economie zal in waarde dalen omdat het land of de regio minder interessant is voor buitenlandse investeerders. Wanneer dit verdampen van investeringen lang doorgaat dan zal de productiviteit van dat land of regio afnemen.

Deflatie is niet veel beter. Het is zelfs zo dat onbelemmerde inflatie kan leiden tot deflatie doordat stijgende prijzen ervoor zorgen dan klanten minder gaan kopen en meer gaan sparen. De effecten van deflatie zijn zelfs erger en moeilijker te verzachten dan die van inflatie. In tijden van deflatie zal de landelijke of regionale economie tot stilstand komen. Investeringen zullen afnemen, winsten zullen dalen en de werkloosheid zal toenemen. Klaar voor Binaire Opties ?