Nieuws

boundary strategie

De boundary (grenzen) strategie

 

Boundary strategyDe boundary strategie is uniek in het handelen in binaire opties en richt zich niet op de put of call opties. Het richt zich juist op de hoogste en laagste prijs van de activa op een bepaald moment. Het doel is om te voorspellen of de prijs tussen twee vastgestelde prijzen blijft en niet buiten deze twee grenzen gaat, terwijl het handelen nog bezig is. Winst kan worden verdiend, of de prijs nu omhoog of omlaag gaat. Zolang de prijs van de activa tussen de twee punten blijft zal deze transactie eindigen in in the money.

Een voorbeeld, van het handelen in binaire opties, is het kopen van een contract met een hoge en lage prijs en een looptijd van één uur. In dit voorbeeld is de hoogste prijs $100 en de laagste prijs $80. Wanneer de prijs, binnen één uur, tussen deze twee punten blijft heeft de handelaar winst gemaakt. Maar zal de prijs boven de $100 of onder de $80 uitkomen dan zal de investeerder haar of zijn investeringen verliezen.

Het onderzoeken, van de prijzen uit het verleden, is een kritiek onderdeel voor het effectief gebruiken van de boundary strategie. Technische analyses moeten hiervan deel uitmaken om vast te stellen welke hoogste en laagste prijzen de activa heeft bereikt. Het is ook belangrijk om de gemiddelde prijs, of de mediaan, van de activa vast te stellen. Dit zal het gebied zijn waarin de prijs het grootste gedeelte van de tijd zich in zal bevinden. Het onderzoeken van deze drie factoren zullen snel realistische grenzen aangeven. Vanaf daar kunnen de limieten van de grenzen specifieker worden weergegeven door het analyseren van de eerdere prestaties van de activa.

Er is één variatie op de standaard binaire opties boundary strategie. Dit is de “out” strategie. Bij dit type handelen moet de handelaar beslissen of de prijs boven of onder de grens uitkomt. Als de voorspelling juist is stopt de looptijd, van het contract, meteen en heeft de handelaar winst gemaakt. De out (buiten) strategie wordt vaak beschouwd als de meest risicovolle van de twee. Maar het is wel minder risicovol wanneer de hoogste en laagste prijs niet te ver van elkaar afliggen.

De boundary strategie kan in zowel bullish en bearish marktomstandigheden. Een bullish (stijgende) markt is meer risicovol aangezien de prijzen van de activa schommelen wanneer handelaren actief kopen. Bullish marktomstandigheden bieden soms stabiele momenten maar het is ook mogelijk dat de prijzen zullen dalen onder deze omstandigheden. Het is aan te raden om vast te stellen wat de marktomstandigheden zijn voordat een boundary binaire optie wordt uitgevoerd. Zowel het sentiment op de gewone markt, en het sentiment gerelateerd aan de onderliggende activa’s , moeten mee worden genomen in de beslissing.

De looptijden van de contracten zullen ook overwogen moeten worden. Langere looptijden zullen het risico vermeerderen omdat de prijs langer de tijd heeft om buiten de grenzen te komen. Maar langere looptijden zijn wel weer voordelig bij het gebruiken van de out of boundary (buiten de grenzen) strategie. Het geeft meer tijd om de prijs buiten de grens te laten komen. Elke binaire broker biedt verschillende looptijden aan met boundary transacties. Boundary transacties zijn meestal niet beschikbaar voor korte looptijden zoals 60 seconden.

Veel handelaren in binaire opties gebruiken de boundary strategie terwijl een put of call optie een betere keuze is. Deze strategie kan enorm winstgevend zijn maar het heeft wel een solide analyse nodig voordat een contract zal moeten worden gekocht. Degene die de boundary strategie gebruiken zullen leren hoe ze snel een analyse, van de prestatie van de activa, kunnen doen en kunnen spotten wanneer er de mogelijkheid is om te handelen met grenzen. Boundary transacties is gewoon een alternatief op de Put/Call transacties en kan worden beschouwd als een levensvatbare handelsmethode door het gebruik van verschillende activasoorten.

                                                                                                     Risk reversal