Nieuws

Timing Strategie

Timing Strategie

Banc de swiss Timing strategie In beginsel geldt, hoe meer liquide de eventuele markt is waar men zich in beweegt, des te meer controleerbaar is ook het risico, en overeenkomstig hoog de waarschijnlijkheid van een vette winst. Dat betekent dat, beperkt men zich tot die instrumenten waarvan men weet  dat de omzet permanent hoog is. En let u daarbij op de internationale handelstijden, want niet elke hoog liquide asset wordt op elke tijd van de dag of nacht even hoog verhandelt. Houdt men deze eenvoudige gegevens in acht dan loopt men niet het gevaar dat zich de koers van een eventueel instrument kort voor de afloop van de optie plotseling in de verkeerde richting gaat. Ook hierbij is echter de precies juiste timing doorslaggevend voor uw succes!

 

 

 

 

 

De juiste timing voor de handel in binaire opties op aandelen:

Slaat u er altijd acht op aan welke beurs de eventuele effecten hoofdzakelijk worden verhandelt. In de regel wordt er dagelijks slechts 6 tot 8 uur in aandelen gehandeld op de nationale beurs. Daarmee geldt als optimale tijd om te handelen in US aandelen de uren tussen 9:30 uur en 16:00 uur plaatselijke tijd, wat hier een handelsvenster opent van 15:30 uur tot 22:00 uur. Zou u bijvoorbeeld willen speculeren op aandelen Apple, dan is het vanuit onze ervaring niet aan te raden dit in de vroege uren hier in Europa te riskeren, omdat de omzetten dan simpelweg te laag uitvallen, en daarnaast de koersschommelingen te hoog zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Aziatische aandelen. Hierbij is de handel nog minder controleerbaar, de reden waarom ik volledig afzie van de handel in Aziatische effecten.

 

De beste Timing voor de handel in valutaparen/Deviezen:

Heel anders is de situatie in de forex-markt. Deze markt is altijd hoog liquide, behalve in ket weekend. Ook hierbij is het echter zeer belangrijk de trades waar mogelijk zo in te zetten dat ze plaatsvinden in de “overlappingsfasen”, omdat op dat moment de omzetten bijzonder hoog zijn. Zo wordt bijvoorbeeld vroeg in de ochtend in Nederland, dus tussen 7:00 en 10:00 uur, zowel in Azië nog volop gehandeld, terwijl in Europa de meeste handelaren net hun eerste posities openen. Dat verschaft toegevoegd volume en meer stabiliteit. Hetzelfde geldt hier ook voor het tijdvenster tussen de handelsopening in New York, tegen 14:00 uur en het handelseinde in Europa rond ca. 17:00 Uhr. Hier overlappen zich de handelstijdkaders en scheppen daarmee een  iets meer solide basis voor winstgevende handel.

Daar bovenop dienen handelaren zich te realiseren dat de lokale valuta in de op dat moment actieve tijdzones het vaakst verhandelt worden. Zo wordt regelmatig de euro tegen de US-dollar het vaakst verhandelt, als de beurzen in Frankfurt en New York gelijktijdig zijn geopend, terwijl een speculatie op het  valutapaar JPY/USD op zijn vroegst pas in de laatste handelsuren in de USA zinvol is. enz…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Trendfollowing Strategie