Nieuws

Trendfollowing Strategie

Trendfollowing Strategie

Trendfollowing STrategieEen voordeel van binaire opties is dat het heel gemakkelijk te begrijpen is, en dat men als handelaar op heel korte termijnen werkt. Zodra men een stijgende of dalende trend herkent, kan men als volgt redeneren: de kans dat de trend van een koers zijn richting voortzet is wezenlijk groter dan dat hij onderbroken wordt en een tegenbeweging begint. Concreet betekent dit dat als je een trend duideijk herkent, dat je deze gewoon dienovereenkomstig opent. Bij een stijgende trend open je een call-optie, bij een dalende trend een put-optie. Vele handelaren zijn waarschijnlijk bekend met de oude handelswijsheid “the trend is your friend”. Dit volgt de logische redenering zich niet te verzetten tegen de massa in beurshandel, maar eerder met de massa mee te gaan om de weg met de minste weerstand te nemen.

Nu sommigen zullen denken: Nou, deze methode is zo oud als de handel zelf en dus waarom zou het nu uitgerekend met binaire opties wel werken? Het antwoord spreekt voor de functie van een optie zelf, want een koers beweegt zich in een koersweging en niet lineair van het ene punt naar het andere. Aangezien er bij opties geen stopkoers bestaat, kan men op basis van volatiele markten en koersresetting ook niet tegengehouden worden. Iedereen die ooit betrokken is geweest bij de Forex markt, kan bevestigen hoe vaak het gebeurt dat je eigenlijk juist ingeschat hebt, maar dat de koers net de stop-loss aangeraakt heeft en je uit de markt bent geschopt. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook op je zelfvertrouwen inspelen. Dit probleem bestaat bij binaire opties niet, en daarom is deze aanpak ideaal.

De meeste trendvolgers hebben een doeltreffendheid van 25 procent. Het is dus heel belangrijk dat je vele kleine handels doet en zo door de massa aan handel succesvol wordt. Wedt nooit alles op het zelfde paard, dat is alleen maar  in het voordeel van de makelaar.


Volatiliteit