Nieuws

Terminologie

wat is dat - handelen in binaire opties?

 

Fragezeichen

beleggingscategorie

Ook beleggingsklasse genoemd, hier gaat het om de manier van beleggen.Daarbij wordt bij de Banc de Swiss onderscheid gemaakt tussen aandelen, valutaparen, indices en grondstoffen. In elk van deze beleggingscategorieën bestaat er een verscheidenheid aan activa.

 

activa

Dit is de werkelijk te verhandelen waarde. Dit kan bijvoorbeeld een bepaald aandeel of index zijn. Voor de binaire opties is de vergelijking tussen de koers der activa op het moment van het kopen en vervallen van de optie belangrijk. Op basis van deze punten wordt bepaald of de koers in de vooraf bepaalde periode gestegen of gedaald is. Bij alle binaire opties makelaars, is het mogelijk om zowel op een stijgende koers  (call-optie), als op een dalende koers (put-optie) te wedden.

 

Call- / Put-Opties:

Dit zijn de klassieke binaire opties. Beleggers maken winst als ze bij een call-optie  wedden op dat de koers van een activa op het moment dat de tijd vervalt hoger ligt ten opzichte van het moment van aankoop. Bij put-opties kan men dan geld verdienen bij dalende koersen.

 

In het geld/ uit het geld

Een binaire optie bevindt zich in het geld als de voorspelling van de bellegers juist is. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat een call-optie zich in het geld bevindt, als de koers van de activa stijgt. Daalt de koers der activa daarentegen, bevindt de optie zich uit het geld (genoemd naar de Englese uitdrukking ‘in the money’ en ‘out of the money’)

 

Terugbetaling

Bij verloren handel krijgt de handelaar een deel van het ingezette bedrag terugbetaald. Door het evenwicht tussen risico en potentiële winst, worden bij Banc de Swiss binaire opties met een beetje hulp van optionbuilders aangepast aan hun eigen handelsstrategie.

 

Fundamentele / Technische Analyse

Hier verzoekt men op basis van verschillende rekenkundige modellen om de verdere ontwikkeling van een koers te voorspellen. De fundamentele analyse onderzoekt een activa op basis van specifieke gegevens (bv. elk kwartaal verslag). Terwijl bij de technische analyse, worden conclusies getrokken uit de verstreken koersverloop over de toekomstige ontwikkeling.

 

Handelstijden

Elke activa heeft eigen handelstijden. Voor aandelen komen de handelstijden in het algemeen overeen met de normale beurstijden. Voor grondstoffen en valuta zijn de handelstijden echter meestal veel langer.

 

Reversal

Een onverwachte koersbeweging van een activa in een richting die niet logisch te verklaren valt, en daarom zich waarschijnlijk binnen de kortste keren zal omkeren

 

Straddle

Hiermee bedoelt men de combinatie van call-en put-opties, met betrekking op dezelfde activa.

 

Vervaltijd

Op dit tijdstip vervalt de respectievelijke optie. De koers van de activa zal bepalen hoe succesvol de belegger is geweest

 

One Touch-Opties (High- / Low-Opties)

Een bijzondere vorm van binaire opties. Dit is waar de handelaar inzet op dat de koers van de activa tot aan de vervaltijd ten minste eenmaal een bepaald niveau bereikt.

 

Volatiliteit

is de maatstaf van hoe sterk de waarde van een activa binnen een bepaalde periode verandert is.