Nieuws

Top vijf belangrijke factoren voor de wereldeconomie in 2014

Binaire opties in 2014

We hebben meerdere keren verteld hoe belangrijk het is om voor jou, handelaren in binaire opties en forex, je handelkeuzes te maken die volledig zijn gebaseerd op feiten en met een duidelijk zicht op de marktomstandigheden.

Om je te helpen met voorbereiden voor het handelen in 2014 hebben we hieronder vijf belangrijke factoren, die de wereldeconomie zal vormen tijdens het jaar, zoals die zijn gepresenteerd in het laatste rapport van de Deutsche Bank.

De Deutsche Bank heeft laten weten dat zeven jaar na de instorting van de wereldeconomie en de financiële crisis er de verwachting is dat tijdens 2014 er groei zal zijn tussen de 3,5 – 4%. Deze verwachtingen zijn voornamelijk gebaseerd op de volgende vijf factoren:

  1. Verder herstel van de Amerikaanse economie: De economische sector, die de financiële crisis heeft laten ontstaan, heeft radicale veranderingen ondergaan. Een herstel wordt gezien in de onroerend goed markt. Prijzen in de buitenwijken stijgen met dubbele cijfers. Dit, in combinatie met de toename in US aandelen, heeft ervoor gezorgd dat Amerikaanse huishoudens hun financiële situatie doen verbeteren. In het fiscale veld hebben de automatische bezuinigingen, gezien als “collateral damage” (bijkomende schade) het begrotingstekort helpen te verlagen in het jaar 2013. Ook heeft de recente beslissing van de Fed, het beginnen met het afbouwen van de begroting, geen verdere gevolgen behalve de problemen die er al waren. Daarom denkt de Deutsche Bank dat de Amerikaanse economie zal herstellen gedurende 2014 en zal groeien met 3,2%. Dit in vergelijking met de groei van 1,8% in 2013.

 

  1. Hervormingen en groei in China boven de 8%: Er wordt verwacht dat de Chinese economie zal versterken door de limieten van de staatsinvloed en de bemoeizucht op het bedrijfsleven en het financiële systeem. Dit dankzij de omvangrijke hervormingen waarvoor gestemd is in november. Bij de rest van de opkomende markten is het heel goed mogelijk dat de groei zal toenemen gedurende het jaar 2014. Ook al zijn verschillende voorspellingen bijgesteld op vele gebeurtenissen.

 

  1. Moeilijkheden wegens het begrotingsbeleid in de eurozone: De toewijding van de Europese Centrale Bank om onbeperkt hulp en steun te geven aan de problematische economieën zorgt voor vertraging bij de budgettaire aanpassingen. Dit zorgt voor een zeer lage vermindering van het begrotingstekort ten opzichte van het BBP. Maar dit betekent ook dat de schuld van de eurozone niet zal afnemen minstens voor het jaar 2015 en zelfs daarna.

 

  1. Vooruitgang tegenover de bankenunie: De negatieve consequenties, van de budgettaire aanpassingen wordt verder gelimiteerd bij de stabilisatie in de bankensector en de ontspannende druk op de banken om hun solvabiliteit ratio’s te versterken. Dit is het resultaat van de vooruitgang in vele landen om banken te verenigen in één bankensector. Dit vanwege de stress test en analytische evaluatie die de Europese Centrale Bank zal uitvoeren in 2014 in de grootste banken van de Eurozone.

 

  1. Een sterkere USD: De groei van de Amerikaanse economie van 3%, de verwachtingen van een verhoging van de rente in 2015 en de enorme toename in binnenlandse productie van energie, wat een middellange verbetering is voor het vermogen van het land, zal de USD laten stijgen voor de komende jaren. Dit zal ook de Europese export verbeteren.

Echter, de Deutsche Bank waarschuwt wel dat niet alles rooskleurig zal zijn aangezien te optimistische voorspellingen ook niet uitkwamen in het verleden. Bovendien wijzen zij erop dat de politieke ontwikkelingen, vooral in de EU landen, de economische omstandigheden kunnen verstoren.

Nu je dit allemaal weet kan je aan de gang. Wees voorbereid voor een spannend jaar vol met kansen op potentiële en lucratieve transacties.